Saman tek vi vare på ressursane

Potetkaker av restepoteter

17. august 2016 av Linn Urke Osnes

Har du potetrestar etter middagen, er det ypperleg råvare til potetkaker! Potetkaker er gode til det meste; med sirup, til pølser, spekemat og laks for å nemne noko. Potetkaker blir lett ein favoritt for store og små! 


Her er ei enkel oppskrift på potetkaker:

1/2 kg kokte, skrelte poteter
1/2 ts salt
ca 1 1/2 dl mjøl (kveitemjøl eller 1 dl rugmjøl + 1/2 dl byggmjøl
eller 1/2 dl kveitemjøl + 1/2 dl rugmjøl + 1/2 dl byggmjøl

1. Mos potetene saman med saltet.
2. Avkjøl massen.
3. Elt inn mjøl.
4. Del deigen i emne.
5. Kjevl ut til tre millimeter tjukke leivar, omtrent 15 centimeter i diameter.
6. Steik leivane i tørr steikjepanne. (For å prøve om steikjepanna er varm nok, kan du leggje litt mjøl i ho. Dersom det blir lysebrunt etter eitt minutt, er panna passe varm.)
7. Snu lompene fleire gonger under steikinga. Dei skal vere mjuke med lysebrune flekkar.

Bon appetit!